Till sidans innehåll
 

Teknisk information om turkartorna

Webbläsarkompatibilitet

Turkartorna använder mycket Javascript och fungerar därför bara i de allra mest moderna webbläsarna, vilket innebär att de har störst möjlighet att fungera i Firefox och Chrome.

Övrigt

Datat från turerna kommer fr.o.m. 2011-08-08 från en Garmin Forerunner 305 GPS, äldre turer från en Garmin Forerunner 301. Jag laddar ner datat till datorn via USB-kabel med hjälp av en modifierad version av den fria programvaran Garmin Forerunner Tools. Datat omformas med XSL-SLT och bearbetas av ett Ruby-program som genererar HTML och skriptkod. För ändamålet har jag skrivit ett API i Javascript som använder Googles API:er för kartor, höjdinformation och grafer.

Uppdatering 2017-08-01: Min gamla Forerunner 305 fungerar fortfarande, men batteriet har gradvis tappat i kapacitet så att det numera bara räcker i runt två timmar i rumstemperatur. På senare tid har det har tvingat mig att ta med mig reservkraft även på kortare turer, speciellt i kyla, och därför köpte jag i våras en begagnad GPS av samma märke, vars batteri håller åtminstone tolv timmar.


Sidan uppdaterad: 2017-08-01.

Copyright © 2001-2020 Autark Datakonsult AB. Alla rättigheter förbehållna.